• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιστροφή Των Γλυπτών Του Παρθενώνα


Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (EFUCA) και του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ στον Κεραμεικό, που σηματοδότησε την επανέναρξη μιας δυναμικής καμπάνιας, παγκόσμιας εμβέλειας, για την επικράτηση του δικαίου που είχαμε ξεκινήσει το 1999. Στις 25 Σεπτεμβρίου 2016 στο κατάμεστο Βεάκειο θέατρο έγινε η επίσημη έναρξη της νέας καμπάνιας παρουσιάζοντας για πρώτη φορά παγκοσμίως Χορωδιακό Έργο «ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – Αφιέρωμα στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και τον Αριστοτέλη», του Zorze Katris. Στο ίδιο πλαίσιο σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Το Καφενείο των Ιδεών», διοργανώσαμε Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό ανέκδοτου, πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος με τίτλο: «Γλυπτών Παλιννόστησις». Ο Διαγωνισμός, αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής και παγκόσμιας κοινότητας αναφορικά με το επίμαχο αυτό, εθνικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, ζήτημα. Μάλιστα εκδώσαμε με τη στήριξη του Εκδοτικού Οίκου ΑΕΝΑΟΝ την ποιητική συλλογή "Γλυπτών Παλιννόστησις" που περιλαμβάνει τα ποιήματα όλων των συμμετεχόντων ποιητών.


athinais afisa veakeio


Μέχρι σήμερα, το μήνυμά μας ταξίδεψε σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έχουμε συλλέξει χιλιάδες υπογραφές από διακεκριμένες προσωπικότητες από τους χώρους της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Mέσω της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων για την UNESCO, έχουμε ευαισθητοποιήσει όλους τους Ομίλους και τα μέλη αυτών, σε κάθε γωνιά της γης. Όσα χρόνια όσες ημέρες όσα λεπτά, τα γλυπτά μένουν στο Βρετανικό Μουσείο, θα αποτελούν πειστήρια ενός εγκλήματος διεθνούς εμβέλειας, απέναντι στην παγκόσμια κληρονομιά και ηθική.

Συνένοχοι αυτού του εγκλήματος γίνονται όλοι όσοι επισκέπτονται το Μουσείο, για να θαυμάσουν τα αριστουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Οι πολίτες του κόσμου, έχουν την δύναμη να επαναφέρουν τα τμήματα του κατακερματισμένου Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στον τόπο τους. Ενώ η σύγχρονη τεχνολογία, έχει τη δυνατότητα να τα επανατοποθετήσει στην θέση τους.

Όλοι μαζί στην υπηρεσία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!

Αφίσα 1 | Αφίσα 2 | Αφίσα 3