• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Κοινωνικό Φαρμακείο

Κοινωνικό Φαρμακείο


Δήμος: Πειραιά 

Είδος δομής: Κοινωνικό Φαρμακείο
Συμπράττων φορέας: Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

Διεύθυνση: Μυκάλης 51, Πειραιάς, τ.κ.: 18540
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 9.00 έως τις 17.00,

Τηλ.: 216 8003076-77, 210 4222276, emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Είναι δομή που λειτουργεί ο φορέας Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά και την ΚΟΔΕΠ και θα διανέμει, σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα τα οποία εξασφαλίζει μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς  και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων και πολιτών.

Μέσω της λειτουργίας της δομής, θα παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων. Στόχος της δράσης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της υποστήριξης ομάδων του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει η δομή  είναι μεμονωμένα άτομα και νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο που λειτουργεί η δομή, συμπεριλαμβανομένων των μόνιμα διαμενόντων των χωρών και ανιθαγενών,καθώς και οι δικαιούχοι /αιτούντες διεθνούς προστασίας).

Η δομή είναι ενταγμένη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο. 

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης