• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΠΕΡΑΣ


 
Εκπαιδευτική παρουσίαση της Όπερας «ΙΛΙΑΔΑ» του Ομήρου σε μουσική και λιμπρέτο του Παναγιώτη Καρούσου για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η όπερα «Ιλιάδα» είναι μια πρωτότυπη δημιουργία μουσικού θεάτρου, βασισμένη στον θεματικό άξονα της Μυθολογίας με το έπος «Ιλιάδα του Ομήρου» της αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Μια σύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη δημιουργία. Η Ιλιάδα του Ομήρου ως θεματικός άξονας διαπερνά όλα τα είδη Τέχνης και προσφέρεται για καινούργιες ερμηνείες. Αφορά σε ένα ευρύ φάσμα θεατών (από παιδιά μέχρι ενήλικες) και όντας τόσο πολύπλευρος και πολυεπίπεδος, μπορούμε να αναδείξουμε πτυχές οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές.
Η Όπερα/Ορατόριο «ΙΛΙΑΔΑ» του Ομήρου σε μουσική και λιμπρέτο του Παναγιώτη Καρούσου έχει εγκριθεί να παρουσιάζεται στα πλαίσια της Έγκριση διεξαγωγής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος-Φεστιβάλ με τίτλο: «ΝέΟΙ ΟΜΗΡίΔΕΣ» για μαθητές/τριες Δ.Ε. της χώρας και του εξωτερικού για το σχολικό έτος 2021-2022 για τα σχολεία της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Έχει παρουσιαστεί στα Μεγάλα Προπύλαια του Αρχαιολογικού Χώρου της Ελευσίνας, στο Ανοιχτό Θέατρο της Δασκαλόπετρας Χίου (1η Πανελλαδική νεανική συνάντηση δημιουργικής έκφρασης, βασισμένης στα Ομηρικά έπη και τις επιδράσεις τους στην παγκόσμια γραμματεία Χίος, 14-15-16 Σεπτεμβρίου 2022 - Γυμνασίου Βροντάδου Χίου | Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ. Δ. Εκπαίδευσης Χίου και Σχ. Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κορινθίας, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και στο 4ο Λύκειο Κορίνθου με τα Εκπαιδευτήρια "ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ" Κορίνθου, και τη Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων σε διεύθυνση Γλυκερίας Μωραϊτακη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ
ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ INTERNATIONAL ACTION ART
ΟΠΕΡΑ ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΜΠΡΕΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023| ΩΡΑ 10 ΠΜ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝΣΤΑ, ΡΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ, ΟΛΓΑ ΣΚΕΚΛΙΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΙΟΡΟΓΛΟΥ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΑΛΗΣ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΡΕΙΟΣ, ΤΙΝΑ ΚΑΛΤΣΙΚΗ
ΝΙΝΑ ΓΙΑΤΡΑ, ΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΜΑΝΟΥ (ΠΙΑΝΟ), ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΡΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ (ΣΟΠΡΑΝΟ)
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ
ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΥ ΕΛΕΝΗΣ
ΧΟΡΩΔΙΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΟΥΣΟΣ (ΣΥΝΘΕΤΗΣ)
Χαιρετισμοί: Γεώργιος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη
Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Αραβαντινού Μαρία, Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Νίκαιας - Ρέντη