• +30 210 4967757
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2022


Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων

''Japan festival is Back !'


Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, 10:00 - 21:00, Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων

 

To  Japan festival είναι η μοναδική οργανωμένη προσπάθεια στην Ελλάδα συλλογικής παρουσίασης της Ιαπωνίας, μέσα από όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού της, με σκοπό την επαφή του ευρύ κοινού με τον Ιαπωνικό Πολιτισμό, τις παραδοσιακές Τέχνες αλλά και την σύγχρονη Pop Κουλτούρα !

Μετά από το 1ο επιτυχημένο ιαπωνικό φεστιβάλ το 2019 με 5000 επισκεπτες φιλοδοξούμε να γίνουμε θεσμός στην διάδωση της ιαπωνική κουλτούρας στην Ελλάδα !

Διαχρονικός στόχος της διοργάνωσης η συσπείρωση όλων τα σχετιζόμενων ατόμων, εταιριών, οργανισμών, οργανώσεων και όσων ασχολούνται σοβαρά με την Ιαπωνία, υπό την στέγη μιας μεγάλης ενιαίας εκδήλωσης, η οποία περιλαμβάνει ένα μεγάλο σύνολο εκθετών, παρουσιάσεων, workshops, δραστηριοτήτων και πολλών άλλων!

Παραδοσιακή Ιαπωνική Κουλτούρα, Anime & Manga, Videogames, Cosplay, Πολεμικές Τέχνες, Μουσική, Κινηματογράφος, Σχέδιο, Φαγητό και πάρα πολλά άλλα, όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα, σε ένα μέρος!

 

Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Ελληνική Ένωση Παραδοσιακών Ιαπωνικών Τεχνών και Πολιτισμού σε συνεργασία με το  "Athens Bushido center", υπό την αιγίδα του “Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου” , του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων και του Διεθνή Οργανισμού International Action Art, και φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Σας προσκαλούμε στο μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ που αφορά την Παραδοσιακή και Σύγχρονη Ιαπωνική Κουλτούρα,  “Japan Festival 2022”!


Στο Ιαπωνικό φεστιβάλ θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε:.
-14 Εκθέσεις Ιαπωνικής Θεματολογίας & Τεχνών ( Kimono, Bonsai, Origami, Sumi-e, Φωτογραφικές, Ιαπωνικών αντικειμένων, παρουσίαση έργου του  street artist   AITO KITAZAKI ).
-21 Workshops Ιαπωνικής Κουλτούρας (Καλλιγραφία, τελετή τσαγιού, sumi-e, origami, ιαπωνική βιβλιοδεσία, sushi, ιαπωνικά τύμπανα, sumo,  ιαπωνική σπαθασκία  κ.α )
-12 Παρουσιάσεις Ιαπωνικής Κουλτούρας στην κεντρική σκηνή (ουσικής ,χορού,kimono, πολεμικών τεχνών ,Cosplay κ.α)
-8 Ομιλίες Ιαπωνικής Θεματολογίας
-4 Streaming απευθείας απο Ιαπωνία
-20 Εκθέτες κατασκευών Ιαπωνικής Θεματολογίας
-20 Καλλιτέχνες Ιαπωνικού Σχεδίου
-Επιδείξεις Πολεμικών και άλλων Ιαπωνικών Τεχνών
-Cosplay Photo / Video Booth, Cosplay Workshop,
-Cosplay Parade
-Ιαπωνικά Retro και σύγχρονα Videogames

 

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Έναρξη & Λήξη: 10:00 - 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ