Скачать шаблон Joomla с JooMix.orgdomes2

Τα Νέα Των Δομών

O Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στo πλαίσιo των ανθρωπιστικών του δράσεων με τη χρηματοδότηση τους να προέρχεται από συγχρηματοδοτούμενους πόρους του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής - ΕΣΠΑ 2014 – 2020, σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας – Αγ. Iωάννη Ρέντη, το Δήμο Πειραιά και την Κ.Ο.Δ.Ε.Π. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη στήριξη και ενίσχυση των συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, λειτουργούν:

1. ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ:
A) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ KAI
Β) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ- Α.Ι. ΡΕΝΤΗ (ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ)
2. ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ:

A) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ,
Β) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΔΗΜΟΥ KAI
Γ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ)

Συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά από τον Ομιλό μας: τα Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ) Νικαίας- Α.Ι. Ρέντη και Πειραιά, καθώς και το Υπνωτήριο Πειραιά. Τέλος, το 2018 αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί και το νέο υπνωτήριο στη Νίκαια, καθώς και το νέο υπνωτήριο και νέο ΑΚΗΑ στον Πειραιά. Δημιουργήσαμε ένα από τα πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης που υπάρχουν στην Ευρώπη στελεχωμένα με άρτιο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Οι εγκαταστάσεις, ο σύγχρονος εξοπλισμός των δομών και οι καθημερινές ανάγκες σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. προήλθαν από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αλλά και με τη βοήθεια και συμβολή Ελλήνων επιχειρηματιών και πολιτών.

Με σύνθημά μας «Κανένας πολίτης χωρίς φαγητό, καμία οικογένεια χωρίς φροντίδα και αλληλεγγύη» δίνουμε τη δυνατότητα για ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών, των επαπειλούμενων από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, σε βασικά κονωνικά αγαθά, όπως είναι η στέγαση, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η σίτιση. Η ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου δικτύου απαιτεί την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο Δήμου και συλλογικοτήτων όσο και σε επίπεδο ατομικών ενεργειών. Οι Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών και τα Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων αποτελούν επίσης και χώρους Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, όπου λειτουργούν τμήματα μαθημάτων για παιδιά και ενήλικες και δημιουργικά εργαστήρια. Παράλληλα, διοργανώνονται εικαστικές εκθέσεις, μουσικές, θεατρικές και χορευτικές βραδιές, αλλά και ποικίλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τις ωφελούμενες οικογένειες. Ο Όμιλος, με επίκεντρο το παιδί, που αποτελεί το μέλλον αυτό του τόπου, προσφέρει το πολυτιμότερο αγαθό που δεν είναι άλλο από το παιδικό χαμόγελο, δημιουργώντας μέσα στις Κοινωνικές Δομές ειδικούς τομείς για την υποστήριξη των παιδικών αναγκών, όπως παιχνιδοθήκη, παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης. Οι παραπάνω Κοινωνικές Δομές, εκτός από την εξασφάλιση στέγης, τροφής και υγιεινής στους συνανθρώπους μας, μπορούν και πρέπει να προσφέρουν την ελπίδα και την προοπτική για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν σταματάμε στιγμή να πιστεύουμε ότι η Γνώση, ο Πολιτισμός και οι Τέχνες αποτελούν τα καλύτερα εργαλεία για να ξεπεράσουμε την τεράστια οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας. Επιθυμία μας είναι να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, ώστε να επισκεφθούν τις Δομές μας, να μιλήσουν με το προσωπικό και να μάθουνπώς μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες μας.


filadio10


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων - Club for UNESCO of Piraeus and Islands
"building peace in the minds of people"

Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια
Τηλ: +30 210 4967 757
        +30 210 4979 797

Fax: +30 210 4944 564
Web site: www.unescopireas.gr
Email: info@unescopireas.gr

ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Λιμάνι Αλληλεγγύης Πειραιάς
Διεύθυνση: Ακτή Ποσειδώνος 2-4
(Πύργος Πειραιά, 1ος Όροφος)

Τηλ. 216 800 3076-77, 694 086 1819

Κύκλος Ανθρωπιάς Νίκαια
Α. Ι. Ρέντης 
Διεύθυνση: Κοτυώρων 35 (2ος Όροφος)
Τηλ. 213 0298 396, 216 8001 357-58, 694 0202 385

Top
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…