Скачать шаблон Joomla с JooMix.org
25

baner kinimatografou

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

2CinemaContest1ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ & ΣΤΟΧΟΣ

Η συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδί & Κινηματογράφος» αφορά στη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με την τεχνική της κινούμενης εικόνας. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, με έμπνευση από τη Μοντέρνα Τέχνη. (Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούμε να στείλουν απαντητικό σημείωμα με το στοιχεία τους, σχολεία και στοιχεία επικοινωνίας εδώ.)

ΘΕΜΑΤΙΚΗ
Τέσσερις διάσημοι καλλιτέχνες των 19ου και 20ού αι., από τους βασικότερους εκφραστές της Μοντέρνας Τέχνης, οι Ανρί Ματίς, Ρενέ Μαγκρίτ, Εντγκάρ Ντεγκά και Βίνσεντ βαν Γκογκ, αποτελούν τη βασική θεματική έμπνευσης για δημιουργία με βοηθούς το βιβλίο, τον υπολογιστή, τη ζωγραφική, το κολάζ και τη φωτογραφία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή με τους καλλιτέχνες γνωρίζοντας τα βιωματικά ερεθίσματα, τις τεχνοτροπίες, τα έργα τους και τα κοινά σημεία αναφοράς τους. Στη συνέχεια καλούνται σε ομάδες, να γράψουν σενάριο, να εκφραστούν εικαστικά, να φωτογραφήσουν και να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους με εργαλείο την τεχνική της κινούμενης εικόνας (animation).
Σενάριο της ταινίας: Τα παιδιά εντοπίζοντας ανάμεσα στους πρωτοπόρους τέσσερις καλλιτέχνες κοινά σημεία, αλλά και διαφορές ως προς την τεχνοτροπία, την τεχνική, την εποχή τους, την ιδιοσυγκρασία τους, καλούνται να επινοήσουν τρόπους σύνδεσης μεταξύ τους ώστε να δημιουργηθεί μία ταινία μικρού μήκους.

Παραδείγματα Σεναρίων
Ακολουθούν μερικές προτάσεις προς διευκόλυνσή σας. Θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα από τα παρακάτω θέματα ή να εμπνευστείτε ένα δικό σας που περιλαμβάνει και τους τέσσερις καλλιτέχνες:
1. Οι τέσσερις καλλιτέχνες αποφασίζουν να δημιουργήσουν μαζί έναν πίνακα. Πώς θα έμοιαζε;
2. Οι τέσσερις καλλιτέχνες αποφασίζουν να δημιουργήσουν έργα με ένα κοινό θέμα, π.χ. ‘Μία βάρκα που ταξιδεύει’, ‘Μία γάτα στη σκεπή’, Ένα παράθυρο με θέα’. Αφού τελειώσουν βάζουν τους πίνακες δίπλα δίπλα και τα σχολιάζουν…
3. Οι τέσσερις καλλιτέχνες πάνε μία βόλτα στη λαϊκή αγορά. Ο καθένας σχολιάζει με διαφορετικό τρόπο όσα βλέπει.
4. Οι τέσσερις καλλιτέχνες κάνουν μία διάλεξη σε παιδιά για θέματα που μπορούν να ζωγραφίσουν. Τι θα έδειχνε ο καθένας;

ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΚΟΙΝΟ
Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ηλικίες μαθητών από 5-12 ετών (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία). Τα παιδιά θα δουλέψουν ομαδικά (μέχρι 10 παιδιά) για το γύρισμα της ταινίας με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού τους. Τα τμήματα μπορεί να χωριστούν σε περισσότερες ομάδες.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ
έως 3 λεπτά

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
έως 20 Μαρτίου 2018

ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ-ΤΑΙΝΙΩΝ
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρχεία σε μορφή mp4, mov, avi, wmv που περιλαμβάνουν το όνομα του σχολείου και τον τίτλο (π.χ. 32οDS_Lefkada-I_aspromavri_taxi)στο τέλος και όχι στην αρχή. Η ταινία πρέπει να αποσταλεί με ΔΥΟ εκδοχές: στην πρώτη εκδοχή ολόκληρη η ταινία, ενώ στη δεύτερη εκδοχή θα παραλείπονται τα καρέ με τα ονόματα των σχολείων και των δημιουργών της ταινίας. Αν υπάρχει ήχος/μουσική στο τέλος της ταινίας μπορούν οι τίτλοι τέλους να αντικατασταθούν με μαύρο.

ΜΕΣΑ-ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για την υλοποίηση
Πληροφοριακό υλικό είτε από βιβλία είτε από το διαδίκτυο.
Προαιρετικό σεμινάριο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την τεχνική της κινούμενης εικόνας και το συντονισμό της σχολικής ομάδας στις 20 Ιανουαρίου 2018.

Hλεκτρονικός ενημερωτικός οδηγός με τα τεχνικά βήματα υλοποίησης της ταινίας και επεξήγηση της εφαρμογής της τεχνικής της κινούμενης εικόνας. Ο οδηγός θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά εδώ

Εκπαιδευτικός φάκελος, με βοηθητικό υλικό (προαιρετική αγορά) που περιλαμβάνει: α) 4 βιβλία, ένα για κάθε καλλιτέχνη, που με τρόπο εύληπτο και πλούσια εικονογράφηση μυούν τα παιδιά στον κόσμο του κάθε καλλιτέχνη, β) Οδηγό υλοποίησης της ταινίας βήμα-βήμα, γ) cd με ήχους. Κόστος φακέλου: 65 ευρώΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣε πρώτη φάση οι ταινίες μικρού μήκους θα ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή αν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις του διαγωνισμού και στη συνέχεια θα σταλούν στα μέλη της κριτικής επιτροπής. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους έλληνες και ξένους από το χώρο της εκπαίδευσης, του βιβλίου, της τέχνης, του κινηματογράφου και του πολιτισμού. ​

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ (μόνο με προσκλήσεις για τις βραβευμένες ομάδες)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Σάββατο 21 Απριλίου 2018
ΩΡΑ 18:00-20:00
ΤΟΠΟΣ Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, 17564 Αθήνα​

ΒΡΑΒΕΙΑ
Τα βραβεία είναι τριών κατηγοριών (3)
Βραβείο Σεναρίου
Βραβείο Εικόνας
Βραβείο Σκηνοθεσίας​

Σε όλα τα σχολεία/βιβλιοθήκες/πολιτιστικούς οργανισμούς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που θα πληρούν τα κριτήρια του διαγωνισμού, καταθέτοντας ταινίες υποψήφιες θα σταλούν ηλεκτρονικά αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής.
Τα βραβεία και οι διακρίσεις συνοδεύονται από δώρα πολιτιστικού περιεχομένου.

ΦΟΡΕΙΣ-ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης, ΜοΜΑ
Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών
Ευγενίδειο Ίδρυμα
OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού
Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ​
Με την υποστήριξη της ACS
Χορηγός επικοινωνίας:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής
Για την εγγραφή στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας.
Θα σας σταλεί επιβεβαίωση της εγγραφής σας για τη συμμετοχή σας.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Άννα-Μαρία Βλάσση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων - Club for UNESCO of Piraeus and Islands
"building peace in the minds of people"

Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια
Τηλ: +30 210 4967 757
        +30 210 4979 797

Fax: +30 210 4944 564
Web site: www.unescopireas.gr
Email: info@unescopireas.gr

ΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Λιμάνι Αλληλεγγύης Πειραιάς
Διεύθυνση: Ακτή Ποσειδώνος 2-4
(Πύργος Πειραιά, 1ος Όροφος)

Τηλ. 216 800 3076-77, 694 086 1819

Κύκλος Ανθρωπιάς Νίκαια
Α. Ι. Ρέντης 
Διεύθυνση: Κοτυώρων 35 (2ος Όροφος)
Τηλ. 213 0298 396, 216 8001 357-58, 694 0202 385

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝ ISO 9001

ΑΡΙΘ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ: DE-30550908

log2

Top
Скачать шаблон Joomla с JooMix.org
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…