Βεάκειο Θέατρο Πειραιά: Συναυλία αφιέρωμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, βασισμένη στο έργο του συνθέτη και μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με υπερηφάνεια διοργάνωσε συναυλία αφιέρωμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, βασισμένη στο έργο του συνθέτη και μαέστρου Μιχάλη Κοκκίνη

22140106_10213664954473527_629721913_o

Τη μεγάλη αυτή συναυλία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι πολίτες με ελεύθερη είσοδο και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες παρέμειναν και υποστήριξαν με θέρμη και ζεστό χειροκρότημα τις σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης. Στόχος της συναυλίας ήταν η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Την έναρξη της συναυλίας κήρυξε με χαιρετισμό του το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, όπου τόνισε πωςΑν οι πολίτες όλου το κόσμου συνειδητοποιήσουν τη συνενοχή τους στην κλοπή αυτή με την επίσκεψή τους στο βρετανικό μουσείο, η επισκεψιμότητα στην ειδική πτέρυγα με τα γλυπτά, θα έπεφτε κατακόρυφα και αυτομάτως τότε το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα έχει κανένα συμφέρον πια να κρατήσει τα γλυπτά μας. Η δύναμη των πολιτών του κόσμου μπορεί να τα επαναφέρει και πάλι στην Ελλάδα και να δικαιωθεί η ηθική.”

22092767_10213664965993815_257574565_o

Ξεχωριστή στιγμή των απονομών εκ μέρους του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε ανθρώπους που στηρίζουν τον Πολιτισμό και έχουν στηρίξει τον Όμιλο στην καμπάνια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Αναμεσά τους ο Δήμαρχος Πειραιά κος Ιωάννης Μώραλης για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία και στήριξή του στον Όμιλο, ο ερευνητής κος Γιώργος Τσούκαλης ο οποίος έχει συμβάλει σημαντικά στον αγώνα για την αντιμετώπιση της αρχαιοκαπηλίας, ο συνιδρυτής και Πρόεδρος του International Parthenon Sculptures Action Committee κος Αλέξης Μανθεάκης, η αρχαιολόγος και Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς κα Έλενα Κόρκα και ο Πρόεδρος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολεγίου κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος για την ιδιαίτερα σημαντική στήριξή του στην καμπάνια για την επιστροφή των γλυπτών.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι μελωδικές φωνές του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ«ο Άγιος Γεώργιος», της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ , της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, του ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ Ι. Χ. ΝΙΚΑΙΑΣ, της ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ «Ιωάννης Καποδίστριας», της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΦΙΛΩΝ Χ.Α.Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ, της ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΦΙΛΟΘΕΗΣ, της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, αλλά και του ξεχωριστού και διακεκριμένου ερμηνευτή, δημιουργού και μουσικοερευνητή ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ.

Την παρουσίαση έκανε ο μοναδικός, ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ

22095628_10213664955113543_2133478415_o

Στη συναυλία έδωσαν το παρών και χαιρέτισαν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, μεταξύ των οποίων η κυρία Σταματάκη Ελένη βουλευτής Β Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, η κα Εύη Καρακώστα βουλευτής Β Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Γιώργος Ακριώτης βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ, η κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ανεξάρτητη βουλευτής, ο κος Ιωάννης Σαρίδης βουλευτής της ένωσης Κεντρώων, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης
π. Νήφων Καπογιάννης, ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πειραιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Τάκης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Περάματος κος Γιάννης Λαγουδάκης, η εντεταλμένη αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ειρήνη Νταϊφά,ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κος Ιωάννης Αλιμπέρτης, η Αντιδήμαρχος Μήλου κα Ζαμπέτα Τούρλου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος κος Αντώνης Οικονόμου, η κα Λίτσα Αλεξάνδρου Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Αχαρνών και Αντιπρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών, η Γραμματέας ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Ελλάδος κα Αναστασία Παμουκτσόγλου και οι κυρίες Φρόσω Γιαννουσάκη και Ελένη Καμπόλη από το ΔΣ της Αντικαρκινικής Εταιρείας Αχαρνών.

Από το ΔΣ και τις Διευθύνσεις του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων το παρών έδωσαν η αντιπρόεδρος Αγγελική Χιώτη, η Γενική Γραμματέας Σπυριδούλα Ντούγια, ο επίτιμος αντιπρόεδρος Παύλος Νισλόγλου, η κοσμήτωρ Ρούλα Καβακιώτη, η διευθύντρια Ισότητας Αγγελική Πιτσόλη, ο διευθυντής διεθνών σχέσεων Μάχαρ Γκάντι, η διευθύντρια παιδικής φροντίδας και παιδικού θεάτρου Γεωργία Τσικούρη, από τη διεύθυνση θεάτρου ο Γιώργος Δήμου, από τη διεύθυνση εικαστικών ο Βασίλης Μόσχου, από τη διεύθυνση εκπαίδευσης λόγου και τέχνης η Ίλια Μέγα και από τη διεύθυνση χορωδιών η Νία Κομπορόζου και Εύα Βασιλοπούλου.

22119611_10213664967753859_52070122_o

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Όμιλος
UNESCO Πειραιώς και Νήσων
www.unescopireas.gr unescop@otenet.grpressunescop@gmail.com
Τηλ.:
2104967757 2104979797 Fax:2104944564
Διεύθυνση: Πέτρου Ράλλη 210 και Θησέως 1, Νίκαια

Υποστηρικτές διοργάνωσης

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ.-
Ο.Π.Α.Ν- Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας