Ρεσιτάλ τραγουδιού του τενόρου Δημήτριου ΓιούσσιΤσινόπουλου με την Βιργινία Νέϊτσεβα στο πιάνο, υπό την αιγιδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Ρεσιτάλ τραγουδιού του τενόρου Δημήτριου ΓιούσσιΤσινόπουλου με την Βιργινία Νέϊτσεβα στο πιάνο, υπό την αιγιδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Χωρίς γητίτλο

Στις 30 Ιουνίου και ώρα 7:30μ.μ. στο Περιφερειακό Μουσείο Ιστορίας του Πάζαρντζίκ, θα διεξαχθεί ρεσιτάλ από τον τενόρο Δημήτριο ΓιούσσιΤσινόπουλο με την συνοδεία της Βιργινίας Νέϊτσεβα.

Ο κος Τσινόπουλος  και η κα. Νέϊτσεβα  ύστερα από την συνεργασία τους σε μάστερ κλαςπέρσυ αποφάσισαν απο κοινού να διεξάγουν αυτή την συναυλία. Ο τενόρος κάτοικος ΝΥ, Ελληνικής και Φινλανδικής στην πρώτη του συναυλία στη Βουλγαρία θα ερμηνεύσει κάποιες από τις πιο γνωστές άριες τις όπερας από τους Τ. Πουτσίνι, Τ. Βέρντι και Ρ. Λεονκαβάλλο αλλά και γνωστά τραγούδια Ναπολιτάνικα αλλά και Ελληνικά.

 

Βιογραφικό Δημήτριου ΓιούσσιΤσινόπουλου

 

«Ο τενόροςΔημήτριοςΓιούσσιΤσινόπουλος (Demetrios Jussi Tsinopoulos), γεννήθηκεστο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και μεγάλωσεστηνΑθήνα, απο μητέρα Φινλανδέζα και πατέρα Έλληνο-Αμερικάνο. Τα πρώτα του βήματα στημουσικήέγιναν δια τηςμάθησηςΚλασικήςκιθάρας, όπου και ακολούθησε σπουδή 5 ετώνσυμμετάσχοντας σε αρκετέςσυναυλίες. Ύστερα επέλεξε να ασχοληθείμετηνΗλεκτρικήΚιθάρα αλλά παράλληλα άρχησε να αποκτάενδιαφέρονγια τοτραγούδι, το οποίοείχε σαν κατάληξη να γίνειτραγουδιστής και κιθαρίστας για ένα συγκρότημα πουέκανεδιασκεύες.

Κάποια στιγμήύστερα από την αποφοίτησητου από τοΛύκειο, και κατάτης σπουδές, πείστηκε από τονθείοτου, τενόροΑντώνιοΤέμπα και τηνθεία τουΔιευθύντρια τηςΔραματικήςΣχολήςΒεάκη να δοκιμάσειτοΚλασικόΤραγούδιδιότι αναγνώρισαν τιςδυνατότητες που πιθανώς να είχεφωνητικά. Ένα μάθημα μετονΑντώνιοΤέμπα ήταν αρκετόγια να πειστεί ο ίδιος αλλά και όλοιοι παρευρισκόμενοιύστερα από μια ερμηνεία του «MusicaProhibita» τουGastaldonότι έπρεπε να ασχοληθείσοβάρα ο Δημήτρηςμετην όπερα. Δυστυχώς ο κοςΤέμπας απεβίωσενωρίς και ο κοςΤσινόπουλοςξεκίνησετη σπουδήστημονοδία στοΕθνικόΩδείοΑθηνώνμετηνΔέσποινα Καλαφάτη αλλά επίσηςξεκίνησετις σπουδέςτουστηΑνώτατηΔραματικήΣχολήΒεάκη.

Έχειδουλέψειμεφημισμένους καλλιτέχνεςστηνΕυρώπη και στις Η.Π.Α, όπωςτον παγκοσμίας φήμηςτενόρο ΣαλβατόρεΦισικέλλα, τον μπάσοΔημήτριο Καβράκο, όπως και τοντενόρο και παγκοσμίωςγνωστόδάσκαλοΤζιοακίνοΛιβίνι αλλά και τονμόλις αδικοχαμένο πιανίστα, φίλοτου αλλα και συνεργάτητουZubinMehta , Lloyd Arriola. Τοντεμπούτοτουστις Η.Π.Α ήταν στοθέατρο Carnegie Hall το 2015 δημιουργόντας και ερμηνεύοντας τονρόλοτουιερέα στηνροκ Όπερα του ΒασίλειουΧρυσοχόου «Πορφύρα». Ύστερα από αυτότουέγινε πρόσκληση να κάνειμία συναυλία ειςμνήμηντου πρώτηΔάσκαλου και θείουτουτενόρουΑντώνιουΤέμπα στηνΑθήνα. Στα τέλητου 2015 έκανετοντεμπούτοτουστονρόλο που πάντα ονειρεύοταν, τονΟθέλλοστηνομώνυμη όπερα του Τ. Βέρντι «Οθέλλος» για την Όπερα του Μπρούκλινγια τον μαέστρο J. Meetze.

Το 2016 έκανετοντεμπούτοτουστομεγαλύτεροθέατροτων Η.Π.Α. στο Lincoln Center όπου και ερμήνευσετον πρωταγνωστικόρόλοτουΗρακλέως από την «ΟλυμπιακήΦλόγα» του Π. Καρούσουστην πρώτη παράστασηΕλληνικής όπερας στηνιστορία του Lincoln Center υπό τηνδιεύθυνσητου σποδαίου ανερχόμενου μαέστρουJestin Pieper. Επίσηςέγινε ο 1ος τενόροςστηνιστορία τουθεάτρουεκείνου να ερμηνεύσει όπερα στα Ελληνικά  ΤονΜάιοτου 2016, ήταν αποδέκτηςτου βραβείου και υποτροφίας τηςΑμερικάνικης-Σκανδιναβικήςεταιρίας εκπροσωπόντας τηνΦινλανδία, στηδεξίωση αυτήερμήνευσετραγούδια του Τ. Σιμπέλιους προςτιμήντων 150ον γενεθλίωντου.
ΤονΙούλιοτου 2016 ξανάερμήνευσεστο πάρκοΑθηνώνστηνΑστόρια της ΝΥ την «ΟλυμπιακήΦλόγα» του Π. Καρούσου, όπου και εκείήταν η πρώτηφορά που παρουσιάστηκε όπερα, και μάλιστα ήταν παράσταση υπό την αιγίδα της UNESCO όπου και τιμήθηκεμε βραβείο ο κοςΤσινόπουλος. ΤέλοςτονΑύγουστοτου 2016 έδωσερεσιτάλστοΔημαρχειακόΜέγαροτηςΝίκαιας υπό την αιγίδα τηςUNESCO Πειραιώς και Νήσων, όπου και παρουσίασε γνωστές άριες όπερας του Τ. Βέρντι, Τ. Πουτσίνι, Ζ. Μπιζέ και του Π. Καρούσουμς την συνοδεία της Βιβής Κλεισούρα στο πιάνο και της ΜιρέλαςΡούτση στο βιολοντσέλο.

 

Βιογραφικό της Βιργινίας Νέϊτσεβα

 

Η Βιργινία Νέϊτσεβα, γεννηθείσα στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ολοκλήρωσε το πτυχίο της στη Μουσική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Πλόβντιβ με ειδίκευση στο πιάνο με τον καθηγητή ΆσενΚαντάρτζιεφ.  Ύστερα, συνέχισε τις σπουδές της στο πιάνο με την καθηγήτρια ΡοξάναΜπογντάνοβα.

Το 2005 ξεκίνησε σπουδές πάνω στο εκκλησιαστικό όργανο με τον ΒένελινΊλιεβ και το 2008-2009 συμμετείχε στο πρόγραμμα σπουδών τις καθηγήτριας Κάρεν Ντου Παστέλ στη Βιέννη.

Το 2010 έκανε εξειδίκευση με την καθηγήτρια ΝεβέναΚράστεβα.

Από το 1987 είναι ενεργό μέλος της συμφωνικής-οπερατικής ορχήστρας ΓκεόργκιΑτανάσοβ, αλλά πέρα από αυτό έχει συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται και να συμμετέχει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και θέατρα της Βουλγαρίας.