Βραδιά Παράδοσης με 120 χορευτές στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων

image1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Βραδιά Παράδοσης με 120 χορευτές στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων”

Το Στέκι Πολιτισμού Λευκάδας «ΑΓΕΡΜΟΣ»μαζί με τον Χορευτικό Όμιλο Λευκάδας (ΧΟΛ) διοργανώνουν την πρώτη τους χορευτική παράσταση με 120 χορευτές σε ένα μουσικό χορευτικό θέαμα, υπό την αιγίδα του Ομίλου της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας.

Ο ΑΓΕΡΜΟΣ και ο Χορευτικός Όμιλος Λευκάδας αποτελούν δύο νεοσύστατους συλλόγους της Λευκάδας που ιδρύθηκαν μέσα στο 2016. Με την μεταξύ μας συνεργασία θέλουμε να τονίσουμε ότι ο πολιτισμός ενώνει και ότι η αγάπη για την παράδοση ανοίγει νέα μονοπάτια Στην παράσταση με θέμα την «Ελληνική Μυθολογία»θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας με γνώμονα τη γνωριμία της ιστορίας, λαογραφίας και των χορών τους.

Αναλυτικά θα παρουσιαστούν χοροί από τις εξής περιοχές: Ήπειρος, Πήλιο, Έβρος, Κάτω Μηλιά Πιερίας, Καλή Βρύση Δράμας, Κρήτη, Θεσσαλία, Κυκλάδες Ανατολική Ρωμυλία.

Για τον Όμιλο της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και τον Πρόεδρο κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη είναι μεγάλη χαρά που η παράδοση μας ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και αυτή τη φορά κάνει στάση σε ένα απο τα ομορφότερα νησιά της χώρας μας, αυτό την Λευκάδα. Για τον Όμιλο παρούσα θα είναι η Διευθύντρια Πολιτισμού &Νεολαίας κα Γεωργία Παράσχου η οποία θα συμμετάσχει ενεργά στα χορευτικά δρώμενα των χορευτών.