ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ο Γαστρονομικός Τουρισμός στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής και της Τοπικής Κουζίνας της Ελλάδας» ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Ο Γαστρονομικός Τουρισμός στο πλαίσιο της Μεσογειακής Διατροφής και της Τοπικής Κουζίνας της Ελλάδας», από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Γαστρονομίας και Δράσεων Επισιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Η ημερίδα έγινε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, στην αίθουσα Cosmos C.

Επιστήμονες, προσωπικότητες από το χώρο του τουρισμού και της γαστρονομίας, σπουδαστές αλλά και απλοί πολίτες παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα.

Σε  δήλωσή τους,  ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCΧωρίς τίτ2λο
O
(WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Διευθυντής Γαστρονομίας και Δράσεων Επισιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης τόνισαν πως στόχος της ημερίδας, ήταν η προώθηση της τοπικής κουζίνας μέσα από τον γαστρονομικό τουρισμό καθώς και η ενδελεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα οφέλη της μεσογειακής δίαιτας.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, έκανε ο κ. Βασίλης Μόσχου, της Διεύθυνσης Εικαστικών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς  και Νήσων  Ενώ χαιρετισμό έκανε και ο κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, Διευθυντής Γαστρονομίας και Δράσεων Επισιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κ. Βασιλόπουλος Bασίλης, Διευθυντής Προγράμματος ΕΡΤ.

Ομιλητές της ημερίδας ήταν οι : Νίκος Κατσαρός με θέμα «Μetdiet : Σήμα Ποιότητος  Μεσογειακής  Διατροφής της Ε.Ε. για τα εστιατόρια της Μεσογείου», Αντωνία Τριχοπούλου με θέμα «Η αξία των Παραδοσιακών Ελληνικών Τροφίμων στη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου», Μάγδα Πειστικού με θέμα «Γαστροτουρίστες : Το Μενού του 2016», Μαρίνα Πούλιου με θέμα :«Η μεσογειακή διατροφή υπό το πρίσμα της ποιότητας και της ασφάλειας», Θεοδώρα Καλογεράκου με θέμα : «Γαστροτουρισμός στα πλαίσια της Ελληνικής Κουζινας και του πολιτισμού», Ηλίας Ιωσηφέλης  με θέμα : «Η Ελληνική Διατροφή και τα Χαρακτηριστικά της στον Γαστρονομικό Τουρισμό» και Νίκος Φωτιάδης με θέμα : «Η τοπική γαστρονομία ως βασικό όχημα στην ανάπτυξη του τουρισμού».

Χωρίς τίτλο

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων οι : Σπυροδούλα Ντούγια, Γενική Γραμματέας του Ομίλου, Βάσω Παπαλάμπρου, Πρόεδρος της Εξελεκτικής Επιτροπής του Ομίλου, Ίλια Μέγα Υπεύθυνη της Διεύθυνσης Λόγου και Τέχνης του Ομίλου και ο κ. Μανώλης  Λούβαρης, Υπεύθυνος για την Προσέλκυση νέων μελών του Ομίλου.

Στο τέλος της ημερίδας, οι ομιλητές έλαβαν τιμητικό έπαινο εκ μέρους του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Προέδρου κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.