ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΚΩΣΤΑ ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δαμ_Μαρ_Ανασ.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κώστας Δαμαβολίτης και ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας του δήμου Ηρακλείου κ. Ιωάννης Αναστασάκης, επισκέφθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα Γραφεία του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στη Νίκαια, για μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ομίλου και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν ο προγραμματισμός ενός μεγάλου διήμερου αφιερώματος στο νησί της Κρήτης από το δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον κ. Δαμαβολίτη υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015 το οποίο και θα λάβει χώρα στο δήμο Ηρακλείου. Ο χώρος που θα φιλοξενήσει το αφιέρωμα θα είναι το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η πρώτη ημέρα του μεγάλου εορτασμού, θα είναι αφιερωμένη στην Κρητική Παραδοασιακή Διατροφή με ομιλίες, παρουσιάσεις και ποικίλες γεύσεις της παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής. Το αφιέρωμα τη δεύτερη ημέρα θα κλείσει το Συνέδριο με θέμα «Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήτης». Οι ομιλητές που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο θα είναι εξαίρετες προσωπικότητες από τον χώρο των Επιστημών, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι τοπικοί Παραγωγοί Παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων θα έχουν τον κύριο λόγο κατά τη διάρκεια του διήμερου Αφιερώματος το οποίο και θα πλαισιώσει πλούσιο Μουσικό και Χορευτικό Παραδοσιακό πρόγραμμα αλλά και Θεατρικά και ποικίλου ενδιαφέροντος Πολιτιστικά δρώμενα. Οι συμμετέχοντες επίσης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις Παραδοσιακές Κρητικές Ενδυμασίες. Το παρόν θα δώσουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών με πρώτο το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.